Blog
Automated bidding voor Google Shopping

Voor de meeste performance campagnes was het al mogelijk om bid management volledig te automatiseren. Voor Google Shopping was dit tot nu nog niet mogelijk. Op veler verzoek hebben we automated bidding voor Google Shopping gelanceerd.

Wat hebben we ontwikkeld

Filter Actions voor Google Shopping geven je de mogelijkheid om bidrules in te stellen voor je producten. Hiermee kan jij automatisch bieden, maar toch controle houden over je campagnes. Automatisch bieden, maar dan zoals jij het wil!

Welk probleem hebben we opgelost

Bid management voor Google Shopping was tot nu toe nog een handmatige taak. bGenius gelooft in het automatiseren van je eigen werkzaamheden, zeker wanneer het repeterende handelingen betreft. In dat licht hebben we filter actions voor Google Shopping beschikbaar gemaakt. Door bid management voor Google Shopping te automatiseren houd je meer tijd over voor innovatie en strategische keuzes.

Wat vertelt Genius Jindra erover?

“De klant waarvoor ik automated bidding inzet is voor shopping actief in 6 verschillende landen, hierdoor kost het bidmanagement normaliter veel tijd en is het moeilijk om alle details en trends per land mee te kunnen nemen. De automatische bid rules geven me niet alleen extra tijd, maar acteren ook direct op de laatste trends die we terugzien in de data. Dat komt doordat de bid rules nu meer zijn opgesplitst op basis van ROI randvoorwaarden per land dan in de voorgaande situatie. Het resultaat; een omzetstijging van 24%, terwijl de kosten ruim 6% zijn gedaald. Veel meer dan ik vooraf had durven verwachten!”

Back to overview