Blog
bGenius lanceert Search Console integratie

Net als in de offline marketing, is een holistische aanpak in de online marketing cruciaal om het maximale resultaat uit de hele online mix te halen. Binnen de Google omgeving wordt echter zelden effectief aangestuurd op doelstellingen die prestaties van het paid (SEA) en organische (SEO ) kanaal als geheel bekijken.

Wat hebben we ontwikkeld

Inzicht verkrijgen in overkoepelende Search prestaties was nagenoeg onmogelijk, omdat tools niet in staat waren SEO data te koppelen aan SEA data. Tot vandaag. bGenius Campaign Management heeft Search Console geïntegreerd binnen het scala van ad platformen en data platformen. Dagelijks worden de top 5000 organische zoektermen uit Search Console gekoppeld aan de overeenkomende exacte zoekwoorden in de SEA campagnes. Campaign Management gebruikt vervolgens SEA cijfers als transactie percentage (CVR) en gemiddelde orderwaarde (AOV) om verder te rekenen met de geïmporteerde SEO click data.

Welk probleem hebben we opgelost

Dit resulteert in inschattingen van SEO conversies en omzet op zoekterm niveau die tot voor kort onmogelijk waren. Sterker nog; het is nu mogelijk om de SEA en SEO prestaties met elkaar te combineren; in berekende kolommen worden Search KPI’s als marktaandeel, omzet en ROI inzichtelijk gemaakt. Dit kan vervolgens ook gekoppeld worden aan backoffice data!

Wat vertelt Genius Marloes erover?

Door de koppeling met Search Console data in bGenius kunnen we als SEO en SEA consultants niet alleen onze gezamenlijke search prestaties analyseren en rapporteren, maar er zelfs direct op aansturen! Als SEO consultant vind ik het daarnaast fantastisch dat er nu voor organic op zoekterm niveau conversie- en omzetcijfers worden berekend en we historische data opslaan in een database.

Back to overview