Blog
Hoe je meer uit Bing Ads haalt met behulp van Dynamic Advertising

De kosten voor online adverteren nemen sterk toe en dat maakt dat bij veel organisaties de ROI onder druk komt te staan. Dus gaan online adverteerders op zoek naar alternatieven om tegen een gelijkblijvende ROI nieuwe doelgroepen aan te boren. Bing Ads is zo’n alternatief. Echter hebben online marketeers dan nog wel een paar hobbels te gaan. bGenius ontwikkelt technologie om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Google Adwords, Facebook, Marktplaats en Beslist.nl doen het nog altijd goed als online advertentieplatform. Maar ook Bing Ads timmert aan de weg. Het marktaandeel van Bing Ads is in twee jaar tijd verdubbeld naar 9%, met maar liefst 123 miljoen zoekopdrachten per maand. Bovendien ligt de prijs per klik voor Bing Ads in veel sectoren gemiddeld 50% lager dan bij Google. Veel online adverteerders zijn echter nog niet (voldoende) vertegenwoordigd op Bing Ads, terwijl dit advertentieplatform online adverteerders toegang tot een deel van de doelgroep geeft, die eerder niet was te bereiken.

Een ongekend potentieel

Dat biedt kansen dus. Wanneer het handmatig beheren van campagnes in Bing Ads een tijdrovende klus begint te worden (zeker omdat beschikbaarheid en prijzen continu wisselen) dan kan technologie je leven een stukje makkelijker maken.
Zo heeft ook TUI met inzet van bGenius deze kans benut en hun resultaten sterk verbeterd. Het bGenius platform maakt Dynamic Advertising op Bing Ads mogelijk en beschikt over templates die het mogelijk maken om eenvoudig campagnes te runnen in Bing Ads. Het handmatig up-to-date houden van campagnes is hiermee overbodig geworden. bGenius levert deze service al aan een grote groep van haar klanten, die zich door het implementeren van Dynamic Advertising volledig kunnen focussen op optimalisatie.

Conversieratio omhoog, kosten per boeking omlaag

Voor TUI heeft Dynamic Advertising op Bing goed uitgepakt. De impression share ligt tussen de 91 en 99 %. En dat is enorm, want bij andere zoekmachines ligt dit percentage tussen de 40 en 81%. De conversieratio ligt gemiddeld 50% hoger dan op vergelijkbare platforms, terwijl de kosten per boeking maar liefst 63% lager liggen dan bij andere zoekmachines. Het grote voordeel is dat je op schaalbare wijze aan het adverteren bent. Met minimale inspanning benut je een nieuw kanaal optimaal. Wanneer je wijzigingen wil doorvoeren, dan doe je dit met een paar keer klikken vanuit één en hetzelfde systeem.

We zien dat Dynamic Advertising op Bing Ads ook voor andere klanten, in binnen- en buitenland, ongekende mogelijkheden biedt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We leggen het je graag uit bij jou op locatie of in één van onze webinars.

Lees ook het artikel over het TUI avontuur op Emerce: http://bit.ly/2veBL8R

English version: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-gb/insights/stories/tui-customer-story

Back to overview