Blog
New: Facebook integratie in bGenius

Voor iedere marketeer is het een must om accurate data te delen vanuit de verschillende kanalen. Elk platform heeft zijn eigen manier om data weer te geven. Informatie delen kost op deze manier enorm veel tijd. bGenius heeft hiervoor een oplossing; één platform met data uit alle kanalen!

bGenius biedt de mogelijkheid om je (internationale) campagnes vanuit één systeem te managen. Alle gegevens uit platformen als Google, Bing, Criteo en onder andere DoubleClick zijn hier in één overzicht terug te vinden. Deze data kan weer gecombineerd worden met bijvoorbeeld Back Office of Google Analytics data.

Geen silo’s, maar een multi-channel werkwijze
In ons eerdere blog hadden we het over de combinatie van SEA en SEO data in één overzicht en hoe wij hier gebruik van maken. Onlangs heeft bGenius een nieuw platform toegevoegd: Facebook. Data uit diverse accounts is nu te combineren in de bGenius Interface.

Als marketeer wil je in één oogopslag kunnen zien wat er speelt binnen de verschillende kanalen. Dit op basis van voor jouw belangrijke KPI’s. Het geeft snel een multi-channel overview en het voorkomt dat je blijft werken in verschillende silo’s. Social Media mag niet meer ontbreken in dit totaaloverzicht.

bGenius is hiermee een weg ingeslagen waarbij een multi-channel werkwijze wordt geforceerd. In plaats van werken in silo’s kunnen de verschillende specialiteiten elkaar versterken en op veel vlakken aanvullen.

Wat zijn de voordelen van Facebook data in bGenius?
Is je maximale campagnebudget bereikt? Komen er geen orders binnen? Of zijn je advertenties afgekeurd? De belangrijkste meldingen worden opgenomen in het dashboard. Zo voorkom je dat je hier zelf achter moet komen wanneer je toevallig door de campagnes klikt. Ook Facebook meldingen kun je nu eenvoudig meenemen in het overzicht.

Naast de voordelen binnen Campaign Management kan vanuit dezelfde tool een feed ingeregeld worden voor Dynamic Product Ads. Naast de campagne data staat ook alle productinformatie in één tool.

Next steps
Door Facebook reporting in bGenius mogelijk te maken kan er een sterke tijdsbesparing worden gerealiseerd. De gewenste data is namelijk al in jouw overzicht beschikbaar en je hoeft niet meer naar de verschillende platformen te gaan. Maar bGenius gaat nog een stap verder.

Zo kun je Analytics data koppelen aan Facebook vanuit Google Analytics, Adobe Analytics of een willekeurig anders analytics platform. En ook is het mogelijk om repetitieve handelingen binnen Facebook te automatiseren.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Back to overview