News
Dirar komt Team bGenius versterken!

Met veel trots verwelkomen wij per 1 februari 2017 Dirar Abu Sabha! Ruim twee jaar geleden is Dirar noodgedwongen naar Nederland gekomen en sindsdien probeert hij zijn plek te vinden in onze maatschappij. Een super gave stageplek bieden met hele gezellige collega’s is dan het minste wat wij als bGenius kunnen doen. Consider it done!

Eerder dit jaar kwamen we in aanraking met stichting Werken zonder Grenzen. Na het horen van hun verhaal waren we direct enthousiast!
“Op dit moment zitten er 12.000 vluchtelingen in asielzoekerscentra, terwijl ze al een verblijfsvergunning hebben. Er is alleen nog geen plek waar ze heen kunnen… De oplossing? Zorg dat deze mensen werk hebben! Ze stromen dan gemakkelijker door en maken zo ruimte in de azc’s. Werk is de beste manier om te integreren en echt onderdeel van de maatschappij te worden. Doordat je zinvol bezig bent, groeit je zelfbewustzijn en ben je minder afhankelijk van anderen. En er is nog economische winst ook: mensen die werken betalen belasting en dragen bij aan onze samenleving!”

Met vier technologiebedrijven in Groningen en met Werken zonder Grenzen zijn we samen een project gestart om ‘statushouders’ een werkplek te bieden. Een project met ongelooflijke betrokkenheid van alle partijen en een enorme bereidheid om dit te doen slagen. Al binnen enkele maanden werden twee getalenteerde kandidaten gevonden. Samen met één van de andere bedrijven zijn we de gesprekken aangegaan en we waren beiden heel positief verrast! Een succes dus.

In februari start dus Dirar (31, geboren in Syrië) uit Bolsward bij bGenius met zijn stageperiode van een half jaar. Dirar heeft een relevante studie gedaan, maar bij gebrek aan werk in software engineering heeft hij niet de vlieguren kunnen maken die hij wilde maken. Die kans krijgt hij nu alsnog en daar heeft hij heel veel zin in. Dirar is een hele slimme en enthousiaste jongen. Het tempo waarin hij Nederlands leert is indrukwekkend en zegt iets over zijn motivatie. De komende periode wordt het nog even pendelen tussen Bolsward en Groningen, maar we hebben beiden de intentie om ook na dit halfjaar met elkaar verder te gaan. Dirar zal dan hopelijk een leuk plekje in Groningen vinden om verder te bouwen aan zijn carrière en aan zijn toekomst.
Wij zijn heel blij en trots dat we hem mogen verwelkomen.

Barbara Jansen – trekker van Werken zonder Grenzen:

Het is fantastisch om iemand als Dirar een kans te bieden om zijn leven hier in Nederland op te bouwen. Door deze stage krijgt hij de kans om zichzelf te ontwikkelen en de nederlandse werk cultuur te kennen.

Back to overview