News
Freo en bGenius winnen prestigieuze Dutch Search Award

Donderdagavond 12 december werden voor het derde jaar op rij de Dutch Search Awards uitgereikt in De Fabrique te Utrecht. Freo, bGenius en Reprise sleepten deze avond de award in de categorie Marketing Automation in de wacht.

Net als veel andere adverteerders heeft Freo in 2018 haar eerste stappen richting Smart Bidding gezet. Maar al gauw bleek dat het Smart Bidding algoritme aan iedere aanvraag dezelfde waarde had toegekend. Niet slim als je bedenkt dat een groot percentage van de aanvragen uiteindelijk niet leidt tot een lening en de marges per aanvraag verschillen.

IPG Mediabrands Marketing Sciences ontwikkelde daarom een voorspellend model waarmee met 85% zekerheid kon worden berekend of een aanvraag tot een contract zou leiden.

Daarmee werd het zaak om deze formule zo toe te passen dat er voor iedere afzonderlijke aanvraag een schatting van de waarde kon worden gemaakt. Hier kwam bGenius om de hoek kijken. Om over te stappen op een ROAS Smart Bidding strategie heeft Freo voor elke aanvraag de GCLID afgevangen en deze, via het CRM, doorgestuurd. bGenius maakt op basis van alle unieke variabelen dagelijks voor alle aanvragen een berekening en de geschatte waarde van de aanvraag naar Google Ads. Tussen week vier en week zes zal deze schatting worden omgezet naar de daadwerkelijke waarde. 

Op deze manier stuurt Freo dus aan op data van de toekomst, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een zo effectief mogelijke inzet van Freo haar Search budget.

Wij feliciteren Freo en gaan volgende jaar voor een derde Dutch Search Award in de categorie Marketing Automation op rij!

Geschreven door: admin