Feature Adoption Walkthrough

Introductie

bGenius gaat al heel wat jaren mee in de online marketing branche. Tijdens al die jaren zijn veel features ontwikkeld en is het uitgegroeid tot één van de grootste binnen zijn soort. Je kunt je voorstellen dat de klanten van bGenius niet altijd op de hoogte zijn van alle mogelijkheden binnen de tool. Hierdoor halen ze niet het maximale uit bGenius en uit hun eigen online marketingstrategie. Daarnaast is bGenius heel hard aan het groeien en heeft het zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot een self-service tool. Dat zorgt ervoor dat klanten zich steeds beter in de tool kunnen redden, zonder tussenkomst van het Client Solutions team van bGenius.

Opdrachtomschrijving

Bovenstaande ontwikkelingen zijn de voornaamste redenen dat er de behoefte is ontstaan om een Feature Adoption Walkthrough te maken. In dit overzicht moet een klant kunnen zien welke features al in gebruik zijn, en belangrijker nog, bij welke features nieuwe kansen liggen. Voor bestaande klanten heeft dit als voordeel dat ze hun online marketingstrategie nóg beter kunnen gaan managen. Daarnaast kunnen we het voor nieuwe klanten gebruiken om ze op weg te helpen bij de inrichting van bGenius.

Onderzoek

De student moet in kaart brengen wat er precies getoond gaat worden op de Feature Adoption Walkthrough. Ook moet onderzocht worden over hoe er onderscheid gemaakt kan worden tussen verschillende type gebruikers. Om het geheel aantrekkelijk te maken voor klanten moet nagedacht worden over een manier om de voortgang bij te houden, mogelijk zelfs door gamification. 

Technisch moet onderzocht worden hoe de data getoond gaat worden, hoe er gebruik gemaakt kan worden van alle bestaande data en hoe de performance goed blijft op een grote hoeveelheid bestaande data. Daarnaast moet onderzocht worden hoe de Feature Adoption Walkthrough modulair opgezet gaat worden, zodat nieuwe features makkelijk kunnen worden toegevoegd. 

Product

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek, gaat de student een proof-of-concept maken. Dit kan als stand-alone applicatie of binnen het bestaande systeem. Deze proof-of-concept applicatie moet aan een klant kunnen laten zien welke features hij gebruikt en bij welke features nieuwe kansen liggen. 

Gezocht profiel

De afstudeerder volgt momenteel HBO- of WO-opleiding Informatica en heeft affiniteit met moderne programmeertechnieken zoals Java, Spring, JPA/Hibernate, CAS, Kafka, SQL, GIT en AngularJS. Ook is de afstudeerder bekend met de Scrum werkmethode.

    CV bestand uploaden:

    Motivatie bestand ulpoaden:

    Voor meer informatie of vragen over deze vacature, kan je telefonisch contact opnemen met Saskia Koster. Dit kan zowel telefonisch (+31 207993162) of per mail(jobs@bgenius.com)