Impact van radio en TV op online

Introductie

Radio en televisie (RTV) zijn traditionele manieren om de business aan de man te krijgen en worden nog steeds veel gebruikt om een grote groep mensen te bereiken. Tegenwoordig is het mogelijk om mediainspanningen en trends nauwkeuriger dan ooit te observeren met de grote hoeveelheden data die beschikbaar zijn. Dit betekent dat een marketeer nog succesvoller kan worden wanneer deze de RTV-campagnes kan betrekken in het online campagne management.
Iedereen kijkt namelijk televisie, de één meer dan de ander. Commerciële omroepen tonen voortdurend tv-reclames, maar hoe effectief zijn deze reclames precies en wat voor invloed heeft dit op het online koopgedrag?

Opdrachtomschrijving

De effecten van RTV inzet op online leads, conversies en traffic wordt momenteel niet of nauwelijks gemeten. Het optimaliseren van RTV campagnes gebeurt aan de hand van Gross rating points (GRP’s) terwijl online weer andere metrics gebruikt worden. bGenius wil RTV en online geautomatiseerd samenbrengen met als ultieme doel de RTV campagnes te kunnen optimaliseren op basis van online metrics in plaats van GRP’s. De student doet onderzoek aan de hand van een referentie applicatie. Hiervoor zal onder andere een koppeling gemaakt moeten worden met externe API’s, bijvoorbeeld Google Analytics, om het surfgedrag te bepalen.

Onderzoek

Voor deze opdracht moet onderzoek gedaan worden naar de hoe RTV campagnes geïntegreerd kunnen worden in de bestaande tooling van bGenius, rekening houdend met de mogelijkheid om bestaande metrics te combineren met GRP’s. Ook moet onderzocht worden hoe RTV metrics binnengehaald kunnen worden in bGenius. Hiervoor moet onderzocht worden welke koppelingen met externe API’s gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld Google Analytics, om het surfgedrag te bepalen. Ten slotte moet onderzocht worden met welke technieken deze koppeling tot stand gaat komen. Gaat dit project lukken met de bestaande technieken in bGenius of zijn er andere technieken voor nodig?

Product

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een prototype waarin alle bevindingen uit de onderzoeksfase worden toegepast in een werkend geheel. Hiervoor moet de student onder andere rekening houden met bestaande werking van bGenius en daarbij RTV metrics integreren in de bestaande tool. Dit prototype moet verbinding maken met een externe API om RTV metrics op te halen en te tonen in bGenius.

Gezocht profiel

De afstudeerder volgt momenteel HBO- of WO-opleiding Informatica en heeft affiniteit met moderne programmeertechnieken zoals Java, Spring, JPA/Hibernate, CAS, Kafka, SQL, GIT en AngularJS. Ook is de afstudeerder bekend met de Scrum werkmethode.

CV bestand uploaden:

Motivatie bestand ulpoaden:

Voor meer informatie of vragen over deze vacature, kan je telefonisch contact opnemen met Saskia Koster. Dit kan zowel telefonisch (+31 207993162) of per mail(jobs@bgenius.com)